Vorige | Volgende

Zuiderzeestraatweg 668 Hattemerbroek

Bewaar object
Deze woning is verkocht

Omschrijving

WONEN - WONEN EN WERKEN - HERONTWIKKELING IS MOGELIJK- OP EIGEN GROND - VELE KANSEN VOOR DE NIEUWE EIGENAAR

Alvorens u de oprijlaan van landgoed Vogelenzang oprijdt ontwaart u door de eeuwenoude bomenkronen een glimp van het monumentale huis. ( rijksmonument) De bezoeker heeft op dat moment nog geen vermoeden van hetgeen zich openbaart zodra de dichte begroeiing en de oude bomen wijken voor een open setting in het landschapspark.

Statig en fier presenteert het oude huis zich dat gesticht is op fundamenten uit de 14e eeuw. Dat is het moment dat de historie voelbaar is; de oude bakstenen gevel met al haar littekens door de jaren heen en het eeuwenoude park die het huis als het ware omarmt en een besloten gevoel geeft.
Zodra de hekken gesloten zijn wordt rust en natuur ervaren en is de buitenwereld even ver weg afgezien van het vogelgekwetter waar het landgoed hoogstwaarschijnlijk haar poëtische naam aan ontleend heeft.

Vanuit de hal wordt toegang verkregen tot de woonkamer met een oude marmeren schouw uit 1850 die opnieuw is aangebracht. Door de hoge raampartijen wordt zicht geboden op het historische park dat als een volmaakte compositie van een variëteit aan groen, een schilderij van natuur vormt. De en suite deuren maken een sfeervolle verbinding naar de aangrenzende eetkamer.
Aan de andere zijde van de hal is de bibliotheek annex zitkamer gesitueerd; de boekenkasten zijn in symmetrie aangebracht met als centraal element de open haard die voor extra sfeer zorgt.

Op strategische afstand van de eetkamer is een sfeervolle woonkeuken met een praktische bijkeuken gerealiseerd. De warmte van de Aga Cooker in combinatie met tegelplateaus van witjes en de keuken in landhuisstijl afgewerkt met Belgisch hardsteen maken deze ruimte gemoedelijk en gezellig.

Momenten van rust en tijd voor gesprekken aan de boerentafel doen je soms vergeten hoe groot het huis is. De vertrekken hebben door hun functie en formaat een leefbaar karakter en geven nimmer het gevoel van verlorenheid in een immense ruimte.

Het voorhuis is omstreeks 1970 uitgebouwd met een vleugel met als functie ontspanning en gezondheid: een inpandig zwembad, een saunaruimte in combinatie met douches en een ontspanningszaal werden gerealiseerd. Het moet heerlijk zijn om door de openslaande deuren vanuit de tuin gebruik te maken van het zwembad of een partijtje tennis te spelen op de gravel tennisbaan. In de huidige situatie hebben de bewoners de ontspanningszaal in gebruik als kantoorruimte.

Middels een separate entree wordt privé gescheiden gehouden van zakelijk. Sanitaire ruimten en een kleine pantry staan ten dienste van dit gedeelte van het huis.

Imposant is het trappenhuis dat opnieuw is aangebracht: de balustraden van de bordestrap strekken zich uit tot de 2e verdieping van het huis. De symmetrie van het huis komt ook boven weer tot uiting: de centrale, brede overloop verschaft toegang tot de diverse vertrekken.

Aan de voorzijde de ouderslaapkamer. Aangrenzend een royale badkamer in Engelse stijl uitgevoerd met sanitair van het gerenommeerde merk Hermitage en voorzien van alle comfort: het bad op pootjes onderstreept de smaakvolle stijl van inrichten.

Een aangrenzende slaapkamer heeft als functie kleed-/zitkamer gekregen. Aan de overzijde van de overloop een ruime werkkamer waar in alle rust gewerkt kan worden. De logeerkamer is v.v. een eigen badkamer. Op de hal is separaat een toilet gecreëerd.

Middels het trappenhuis kan de tweede verdieping van het huis worden betreden. De zolderverdieping is onderverdeeld in een (gasten)appartement en de oude bergzolder. Het appartement is functioneel ingedeeld met een zitkamer met een (open) keukenblok, een aangrenzende slaapkamer en een eigen badkamer. De grote zolder kan, indien gewenst, een andere functie krijgen dan alleen berging.

Optie:
Verkoper is bereid om het geheel te verkopen met het recht van opstal. Dit betekent, dat de koper de ,,stenen'' koopt en de grond blijft in eigendom van de verkoper. U betaalt voor het gebruik van de grond een vergoeding. Deze vergoeding heet een canon. Deze is bij wonen fiscaal aftrekbaar. De toegekende waarde van de grond is € 600.000.
Bij 4 % is de canon € € 24.000 per jaar en bij 5 % is de canon € 30.000.

Bij deze nodigen wij u uit om te komen voor een bezichtiging. Een rondleiding wordt verzorgd door onze makelaar Chris C. van Beek van Van Beek makelaardij - 038 - 42124444

Collegiale verkoop met Rodenburg makelaars in Zwolle - 038-4222222

Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Status
Verkocht
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
Landhuis met kantoorpraktijk
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1840
Daktype
zadeldak
Dakmateriaal
pannen

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlak wonen
900 m²
Bruto inhoud
2.500 m³
Perceeloppervlakte
13.752 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
12
Aantal slaapkamers
7
Aantal badkamers
4
Voorzieningen badkamer
douche
Voorzieningen badkamer
ligbad, douche, dubbele wastafel
Voorzieningen badkamer
ligbad
Voorzieningen badkamer
douche
Voorzieningen
mechanische ventilatie

Energie

Isolatie
gedeeltelijk dubbel glas, geen spouw
Soort verwarming
c.v.-ketel, open haard
Type ketel
meerdere ketels

Kadastrale gegevens

Gemeente
Oldebroek
Sectie
C
Perceel
988
Oppervlakte
1632 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom
 
 
Gemeente
Oldebroek
Sectie
C
Perceel
1692
Oppervlakte
295 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom
 
 
Gemeente
Oldebroek
Sectie
C
Perceel
1693
Oppervlakte
11825 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom

Buitenruimte

Tuintype
tuin rondom

Garage

Soort garage
vrijstaand hout
Capaciteit
4
Bekijk alle kenmerken

Alle foto's

Deel dit object

NVM
funda
NWWI

Neem contact met ons op!

"Bij ons start de goede samenwerking met u met de juiste klik en 100% vertrouwen!"

Contact opnemen